Sunday, October 23, 2011

"...η μυρωδιά του θανάτου διαχέεται.../ ...σιγά σιγά... να μην τελειώσει ο μύθος" Λαβύρινθος και Αριάδνη" Αλεξάνδρα Πέρρη



ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
  • Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα με μικρά κέρδη. Όπως περιμέναμε δοκίμασε την αντίσταση του εκμο20 ημερών και αποκρούστηκε. Η κίνηση από εκεί ήταν διορθωτική και έφτασε μέχρι τις 729 μονάδες. Από εκεί με μια ισχυρά ανοδική συνεδρίαση την Παρασκευή ξεπέρασε τους εκμο9,20 ημερών και έκλεισε στο υψηλό της εβδομάδος, αναμένοντας κυρίως θετικά αποτελέσματα από την σύνοδο κορυφής. Τελικά αποφάσεις δεν πάρθηκαν και η μετάθεση τους για την Τετάρτη αφήνει τα πάντα ανοιχτά. Έχουμε δημιουργήσει μια νέα βραχυχρόνια ανοδική γραμμή τάσης με τα χαμηλά των 701 και 729 μονάδων. Μια πρώτη αντίσταση θα μπορούσαμε να δούμε στις 805 μονάδες (άνω πλευρά πιθανού ανοδικού καναλιού). Ο στόχος αυτής της ανοδικής κίνησης θα μπορούσε να είναι η περιοχή των 850 μονάδων και ο εκμο50 ημερών.  Ο macd συνεχίζει την ανοδική του κίνηση , ο στοχαστικός μέσω της μικρής διόρθωσης έφτασε σε υπέρ πουλημένα επίπεδα και γύρισε ανοδικός , ενώ ο rsi αν και ανοδικός είναι κάτω από το 50.



S&P 500
  • Τα επίπεδα των 1220 μονάδων ήταν μια απλή στάση για την πορεία του s&p500. Μετά από μια πλάγια διακύμανση μερικών συνεδριάσεων διέσπασε ανοδικά την αντίσταση και τον εκμο200 ημερών. Ο δείκτης δείχνει να έχει στόχο τις 1275 μονάδες, όπου θα συναντήσει την γραμμή λαιμού που είχε διασπάσει τον Αύγουστο. Θεωρούμε αυτήν την περιοχή ισχυρότατη αντίσταση που δεν θα διασπαστεί ανοδικά. Η δοκιμασία αυτής της γραμμής ήταν αναμενόμενη από την περίοδο ης διάσπασης της. Ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί και να αντιστρέψει την πορεία του δείκτη σε καθοδική. Μέχρι να δούμε κάτι διαφορετικό αυτή θα είναι η βασική μας εικόνα.



ΕΥΡΩ / ΔΟΛΛΑΡΙΟ
  • Μετά την διάσπαση της σφήνας είχαμε δώσει σαν στόχο του Ευρώ την περιοχή του 1,3935. Έχουμε ήδη υψηλό στο 1,3913 και από εκεί έχουμε παρακολουθήσει μια πλάγια διακύμανση με κάτω όριο το 1,3652. Η περιοχή μεταξύ 1,39-1,3970 είναι σημαντική αντίσταση. Όσο όμως κρατάει το χαμηλό της εβδομάδας ,μπορούμε να περιμένουμε την δοκιμασία του εκμο200 ημερών και την γραμμής αντίστασης. Οι εκμο9,20 ημερών στηρίζουν το ανοδικό σενάριο , με τον εκμο50 ημερών να κρατάει αντίσταση.


No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!