Monday, March 28, 2011

...μέχρι το 2013 το αργότερο η Ελλάδα θα φθάσει στα πέναλντι!!!

29/3/2011        Local
            Με την απόφαση της ΕΕ στις 25/3 κοινοποιήθηκε ότι ο Μηχανισμός Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility) από το 2013 θα μπορεί να αγοράζει ομόλογα των χωρών μελών από την πρωτογενή αγορά.
            Όλοι ξέρετε ότι πρωτογενής είναι η χονδρική-αγορά που στοχεύει η χώρα κατά την έκδοση ομολόγων και σήμερα αυτή αποτελείται από επαγγελματίες primary dealers που είναι μεγάλες τράπεζες. Δευτερογενής λέγεται η λιανική-αγορά όπου ο πελάτης συνήθως ιδιώτης αγοράζει κάποια ομόλογα.
            ΑΡΑ ο EFSF δεν θα αγοράζει ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ ελληνικά ομόλογα απ’ τη δευτερογενή αγορά,
            ΑΛΛΑ θα αγοράζει ομόλογα μόνον όταν εκδίδονται.
            ΛΟΓΩ του ότι δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από άλλους για αγορές
            ΓΙΑΤΙ το κράτος προχώρησε σε αναδιάρθρωση χρεών !!!                           
            BINGO!!!                   μέχρι το 2013 το αργότερο η Ελλάδα θα φθάσει στα πέναλντι!!!  

            Τις επόμενες ώρες, μέρες, θα ακούσετε διάφορα μπλα μπλα μπλα,  επιτόκια, εμπράγματες εγγυήσεις, εθνική κυριαρχία, νέο μνημόνιο, για το σύμφωνο του Ευρώ ΡΕΓΑΜΩΤΟ@τακλέβαμε.gr
            O knew edition ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ δεν είναι τίποτα νεότερο, απλά ένα ιδεολόγημα που το πλήρωμα των μπλουληδοθρεμμένων μέσων μαζικής αποχαύνωσης θα μηρυκάζει όπως οι κατσίκες, ως ανέλιξη των άμορφων θηλαστικών του ζωικού βασιλείου, σε άλογα ολκής.
            Όσο λοιπόν το ζωικό βασίλειο είναι χορτασμένο, άλλο τόσο η Ελλάδα θα συνεχίσει να αντικαθιστά το τωρινό υπόλοιπο χρέος των 240 δις που είναι χωρίς εγγυήσεις, με νέο χρέος απ’ τον μηχανισμό -υποτέλειας- με εμπράγματες εγγυήσεις !!! βεβαίως βεβαίως !!! τα ζώα νάν καλά !!!
            Ο κύριος Παπανδρέου μπορεί να ’χει συνηθίσει να κάθεται πάνω στο πιστόλι, αν όμως ο δικός σας κώλος δεν έχει τέτοια εκπαίδευση, καλό είναι το προλαμβάνειν όχι το θεραπεύειν !!!
            Όσο βιτσιόζος όμως και να είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκλείω τόση αφέλεια στις κινήσεις του!!! Το πιθανότερο είναι να έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και γι’ αυτό είναι τόσο χαλαρός και cool που βάζει την Μπιρμπίλη να έχει αντίθετη θέση σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, για να μην πάρει κανείς τη θέση του σέντερ φορ στο λαϊκό κέντρο.
            Άρα ο γίγαντας παίζει και την άνοδο και την πτώση, πέρα απ’ το πολιτικό τώρα, ενώ μια ωραία πρωία από το ακριτικό γαιδουρονήσι θα μας ανακοινώσει ότι είμαστε για τον γάιδαρο καβάλα και αυτός για το καλό μας πάντα μερίμνησε να καθόμαστε σε δερμάτινο σαμάρι ώστε ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας μας να εισπραχθεί με τον ανάλογο σεβασμό για το ζώο που καβαλάμε (όπου γάιδαρος βάλτε τη λέξη παιδί σου ή τη λέξη μέλλον).
            Οι διεθνείς αγορές δεν είναι ηλίθιες, ούτε βλέπουν τον κόσμο των 8 !!! Εξ’ ού και η απαίτηση για υψηλότερα spreads και CDS.
            Το καταλαβαίνω ότι δεν κομίζω γλαύκα είς Αθήνας, το φρόνιμο θα ήταν να σας πω την ημερομηνία της επικείμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους να έχω παίξει short τα ελληνικά ομόλογα και να μοιράσω τα κέρδη που δικαιούστε για την μακαριότητά σας, αλλά συγχωρήστε με…
            Global
            Οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν την εκτύπωση χρήματος και τα χαμηλά επιτόκια θα συνεχισθούν μέχρι και τέλους του 2011 μάλλον.
            Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Τουρκία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε αποδόσεις… και να δώσουν νέες φούσκες… Οι φούσκες αυτές θα ωθήσουν τον πληθωρισμό και εν γένει τις αναδυόμενες αγορές… (Ινδονησία, Μαλαισία, Βιετνάμ,…)
            Το πιθανότερο είναι η συνέχεια του ανοιξιάτικου καιρού για τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, αν και στον καταραμένο τόπο Μάι μήνα βρέχει.
            …ωδίνες ευτυχίας
            Ο καιρός μας πρόσφερε ένα εργατικό τριήμερο στο Μεγανήσι, καλή πρωταπριλιά!


29/3/2011        Στρατηγική για την Τρίτη 29/3/2011
Αν και σήμερα έχουμε καθοδική κίνηση της αγοράς, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες για συνέχειά της…
Οι ξένοι δείκτες έχουν και αυτοί ένα γράφημα χωρίς τάση προς στιγμή, κάτι όμως που θα ξεκαθαρίσει εντός ολίγων ημερών…
Η σύγκλιση των δεικτών προς μία σαφή τάση θα επιφλερει ανάλογη αλληλεπίδραση προς την ΓΔ του ΧΑΑ, ελπίζοντας να ξαναδοθεί ανοδική τάση στα γραφήματά τους…
Φρόνιμη σκέψη είναι η σύμπλευση με τη διάσπαση της αγοράς, ανοδική ή καθοδική…

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.       Αναμένουμε την κατεύθυνση του ΓΔ… ενίσχυση θέσεων πάνω από τις 1640 μονάδες και μείωση θέσεων κάτω απ’ τις 1588 μονάδες.
2.       ΟΤΕ          αγοράσαμε την Πέμπτη μετά την αξιόπιστη διατήρησή του πάνω απ’ το 8,15 που «…δίνει σήμα ενίσχυσης θέσεων…» όπως είπαμε στις 22/3
3.      ΟΠΑΠ      αγοράσαμε την Πέμπτη μετά την ανοδική διάσπαση τ5ων 16,30€
4.      ΜΕΤΚΑ   διακράτηση…
5.      ΕΥΔΑΠ    διακράτηση…
6.       ΕΧΑΕ       διακράτηση
7.       ΤΕΝΕΡΓ  διακράτηση
8.       Αν συνεχισθούν οι έντονες πιέσεις σε ΔΕΗ και
ΕΤΕ θα ανοίξουμε σταδιακά θέσεις, με την προϋπόθεση ο ΓΔ>=1600 μονάδες.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!