Sunday, February 13, 2011

αλλάζει το βραχυχρόνιο σκηνικό...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Η καθοδική διάσπαση της ανοδικής γραμμής τάσης αλλάζει το βραχυχρόνιο σκηνικό. Έχουμε πλέον την ολοκλήρωση αυτού του ανοδικού σκέλους και την αρχή μιας διορθωτικής κίνησης. Οι πρώτες δύο πτωτικές συνεδριάσεις έφεραν τον γενικό δείκτη στην περιοχή στήριξης του εκμο200 ημερών στις 1615 μονάδες, έχοντας διασπάσει πτωτικά το υψηλό του Οκτωβρίου και τον εκμο9 μερών. Η προσέγγιση αυτής της στήριξης θα μπορούσε να δώσει μια ανοδική προσπάθεια μέχρι τις 1655-1665 μονάδες. Λίγες είναι οι πιθανότητες για τιμές πάνω από εκεί. Στις 1600 μονάδες κινείται ο εκμο20 ημερών , στις 1570 μονάδες είναι το 38,2% διόρθωσης Fibonacci του συνόλου της κίνησης από τα χαμηλά του Ιανουαρίου. Για την τρέχουσα εβδομάδα αυτά θα πρέπει να είναι τα όρια διακύμανσης του δείκτη. Αν δούμε μεγαλύτερη πίεση τότε η περιοχή των 1545 μονάδων φαίνεται ως ισχυρότατη στήριξη. 
Προσοχή-σχόλιο:
Οι 3 ανοδικές συνεδριάσεις (Δ,Τ,Τ,) στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, έχασαν τα κέρδη τους σε μία μόνο ημέρα Πέμπτη  10/2 ενώ η Παρασκευή 11/2 έκλεισε με ισορροπία αγοραστών-πωλητών (doji-star) που προδιαθέτει για βραχυπρόθεσμη ψεύτικη ανοδική αντίδραση, που θα αποτελεί και ευκαιρία πωλήσεων.
S&P 500
Άλλη μια ανοδική εβδομάδα για τον s&p500. Έχει γίνει μονότονο αλλά όσο συνεχίζει το ίδιο μοτίβο ανόδου πρέπει να το ακολουθούμε. Αν υπάρξει αλλαγή στην εικόνα του δείκτη θα είναι τόσο εμφανής που δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί. Η περιοχή των 1320-1340 μονάδων είναι σημαντική αντίσταση. Αν αποδειχτεί εύκολος στόχος τότε τα περιθώρια ανόδου αυξάνουν σημαντικά. Επειδή όμως εύκολα κέρδη στο χρηματιστήριο δεν υπάρχουν χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση της βραχυχρόνιας εικόνας του δείκτη. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο ένα σημείο αντιστροφής θα ήταν το πέρασμα του δείκτη κάτω από τις 1311 μονάδες. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα σημαντικό επίπεδο τιμών είναι στις 1293 μονάδες. Μόνο κάτω από αυτά τα σημεία θα υπάρξει υποψία αλλαγής της εικόνας του δείκτη. 
DAX-30
Πολύ ισχυρή ανοδική εβδομάδα για τον δείκτη του Γερμανικού χρηματιστηρίου. Άλλη μια αντίσταση διασπάστηκε. Φτάνουμε λοιπόν στην επόμενη που βρίσκεται στις 7444 μονάδες. Η γενικότερη εικόνα του δείκτη δείχνει πως θα δοκιμάσει τα υψηλά του 2007 αργά ή γρήγορα. Στις 7270 μονάδες είναι το βραχυχρόνιο σημείο που θα πρέπει να χαθεί για να δούμε κάποια διόρθωση. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα συνεχίζει ακάθεκτος ο δείκτης την ανοδική του πορεία. Αλλαγή θα έχουμε μόνο με διάσπαση του εκμο9 εβδομάδων και της ανοδικής γραμμής τάσης.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!