Sunday, January 23, 2011

ευκαιρία αποκομιδής βραχυπρόθεσμων κερδών...

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ Χ.Α.
Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έφερε σημαντικές αλλαγές στην πορεία του γενικού δείκτη. Η περιοχή των 1470 μονάδων ήταν σημαντική αντίσταση για  την εικόνα που παρουσίαζε η αγορά μέχρι τότε. Όμως ο τρόπος που αντέδρασε η αγορά σε αυτό το σημείο αντίστασης δειχνει πως κάτι έχει αλλάξει. Επίσης για πρώτη φορά μετά από την κορυφή του Αυγούστου έχουμε υψηλότερη κορυφή από την αμέσως προηγούμενη. Το πρώτο ανοδικό κύμα θα διατηρείται όσο θα κρατάει η στήριξη τηςανοδικής γραμμής τάσης από το χαμηλό των 1351 μονάδων. Ιδανικό θα ήταν για την τρέχουσα εβδομάδα ένα γύρισμα που δεν θα απειλήσει τις 1500 μονάδες, με χαμηλό όγκο συναλλαγών και επικαλυπτόμενες διακυμάνσεις. Σε αυτό το γύρισμα βοηθάει και η προσέγγιση της αντίστασης του απλού κινητού 200 ημερών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 1568 μονάδες. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία να χωνευτεί η απότομη άνοδος της εβδομάδας και να κινηθεί στην συνέχεια πρός την περιοχή 1610-1645 όπου έχουμε τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών και το υψηλό του Οκτωβρίου.

S&P 500
Διορθωτική ήταν η εβδομάδα που πέρασε για τον s&p500. Η διόρθωση αυτή δεν πήρε μεγάλη διάσταση, όμως ήταν ένα πρώτο μήνυμα Τα επίπεδα κρίσης για την συνέχεια και επιβεβαίωσηςγια την έναρξη μεγαλύτερης διόρθωσης είναι στα χαμηλά των δύο εβδομάδων στις 1271 και 1262 μονάδες. Σε αυτή την περιοχή θα έχει ανέβει και η ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου και ο εκμο9 εβδομάδων. Αν η διόρθωση αποδειχτεί πάλι βραχύβια τότε θα δοκιμάσουμεάμεσα την αντίσταση των 1310-1325 μονάδων.  

DAX-30
Ο δείκτης dax έφτασε πολύ κοντά στην ισχυρή περιοχή αντίστασης των 7200 μονάδων. Η τρέχουσα εβδομάδα πιθανότατα θα δώσει αυξημένη διακύμανση στον δείκτη. Αν διασπαστεί ανοδικά η περιοχή των 7200 μονάδων θα έχουμε επανείσοδο κεφαλαίων που έχουν αποχωρήσει εν όψη της σημαντικής περιοχής αντίστασης. Αντιθέτως αν έχουμε έναρξη διόρθωσης που θα φέρει τον δείκτη κάτω από το χαμηλό εβδομάδας στις 7008 μονάδες ή κάτω από τον εκμο9 εβδομάδων στις 6985 μονάδες, τότε πιθανότατα θα έχουμε εισέλθει σε περίοδο μεγαλύτερης διόρθωσης προς τις 6500 μονάδες.

GOLD

Παρόμοια εβδομάδα με την προηγούμενη παρακολουθήσαμε στον χρυσό. Έγινε προσπάθεια να κρατηθεί η στήριξη των 1360 δολαρίων, όμως ο εκμο9 εβδομάδων κράτησε ως αντίσταση και οδήγησε σε εβδομαδιαίο κλίσιμο κάτω από την περιοχή των 1360 δολαρίων. Ο χρυσός έχει αρκετές κοντινές στηρίξεις που μπορούν να μπερδέψυν την κατάσταση. Το κλείσιμο της εβδομάδας τον έφερε πάνω στον εκμο20 εβδομάδων στα 1340 δολάρια. Μια σημαντικότερη στήριξη βρίσκεται στα 1320 δολάρια στην ανοδική γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Οκτωβρίου του 2008. Αν χαθεί αυτή η ανοδική τάση θα έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό υψηλό στην περιοχή των 1430 δολαρίων.  

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!