Monday, January 31, 2011

"...δικαιοσύνη δεν υπάρχει ούτε στα μάτια των θνητών..." (στ.219) Μήδεια...

                
1/2/2011          Local
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011… χοροθέατρο ΡΕΞ… τελευταία ημέρα του προγράμματος του λαλίστατου «…περί δικαίου αίσθημα…» …μάγκα τραγουδιστή (τον ξέρετε…)
                               Το μαγαζί φέτος την έβγαλε καθαρή!!! Κανένας έλεγχος δεν έγινε στο συγκεκριμένο κατάστημα, ούτε ΙΚΑ ούτε ΣΔΟΕ ούτε Χριστός. ΟΛΑ μαύρα, ιδιαίτερα για τις συμφωνίες με τους διάφορους συνεργάτες (οι περισσότεροι μπήκαν μέσα φέτος για ευνόητους λόγους….), όπου το αφεντικό τσέπωσε το δικαίωμα _00.000,00 € και αυτοί τρέχουν να ξεχρεώσουν (λουλουδούδες, μάγειροι, κλπ)…
Που είναι αυτός ο προφέσορας του ΣΔΟΕ και τα σαίνια οι δημοσιογράφοι να τον ξεσκίσουν στο γλύψιμο!!!
                               Στο θέμα μας τώρα… πρώτο τραπέζι πίστα αντιδήμαρχος Αθηνών Παπαδάκης ναι καλά καταλάβατε,,, αυτός είναι ο υπεύθυνος του δήμου για τα νυκτερινά κέντρα !!! Απόδειξη στο τραπέζι? 4€ !!! Επίσης πρώτο τραπέζι πίστα δεξιά του τραγουδιστή ο διευθυντής ΣΔΟΕ (μην ρωτήσετε όνομα γιατί θα το πω!) και το θαύμα? απόδειξη και εδώ 4 €!!! Οι κύριοι έφαγαν ήπιαν διασκέδασαν  με χορηγό την κρατική ασυλία, όλα τσάμπα (λουλούδια,  φωτογραφίες κλπ)…
Κύριοι αυτό είναι ένα ρεπορτάζ του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού… και συνεχίζω με ακόμη ένα απ’ το πολεμικό μέτωπο των επιχειρήσεων με το κράτος… 350€ πρόστιμο απ’ το ΙΚΑ για καθυστέρηση ενημέρωσης αλλαγής μελών ΔΣ… το χαρτί έφθασε απ’ τη Νομαρχία 10 Δεκέμβρη με ημερομηνία επάνω 8 Νοέμβρη (παέι ο μήνας προθεσμίας, τυχαίο ???)
Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ούτε στα μάτια των θνητών (στ.219) λέει ο Ευριπίδης μέσω της Μήδειας 2500 χρόνια πριν και σήμερα κάποιοι τρώνε όλο το στίχο (και τους θεσμούς και τους θνητούς).
Global
Η Αμερική με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,2%, καλές βραχυπρόθεσμες προοπτικές και προσδοκίες για ισχυρή ανάπτυξη το 2011, εν μέρει αυτοτροφοδοτούμενη λόγω των πακέτων ρευστότητας δίνει τον χρηματιστηρικό τόνο. Ταυτόχρονα δίνει και τον ανθρωπιστικό τόνο «είναι καιρός να ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς τους φτωχούς-θνητούς», τόσο με την ασύστολη εκτύπωση δολαρίων όσο και με την άμετρη κερδοσκοπική φούσκα των πρώτων υλών (σιτάρι κλπ) που ως χρηματιστηριακά προιόντα πλέον η τιμή τους υπερβαίνει την πραγματική ζήτηση και αξία.
Οι συνέπειες αυτού του δράματος είναι το πρώτο θέμα πλέον στα δελτία ειδήσεων σε Τυνησία Αίγυπτο κλπ… Οι γεωργοί απ’ την άνοδο των τιμών στο τέλος χάνουν !!! γιατί αυξάνονται περισσότερο οι πρώτες ύλες που ελέγχονται μονοπωλιακά και μειώνονται δραστικά τα περιθώρια κέρδους τους… Οι φτωχοί ως συνήθως δεν έχουν φιλότιμο να πεθάνουν μια ώρα αρχίτερα και αναγκάζουν την τέχνη του καναπέ να φιλοσοφεί …
Και η Ευρώπη παίζει το ρόλο του πόντιου Πιλάτου
…εν αρχή ην η Λισσαβώνα, με συνταγματικό στόχο τις φθηνές τιμές των αγροτικών προιόντων… και !!! το 40% του κοινοτικού προυπολογισμού να δίνεται σε ενισχύσεις… αλλά ΠΟΥ?
Θα σας πω εγώ που ,,, σε ενισχύσεις μαιμού αεριτζίδικων στρεμμάτων για βολεμένους κλέφτες ψηφοφόρους (το θέμα είναι πανευρωπαικό όχι μόνο ελληνικό)
… αλλά ας δώσουμε ένα καλό ελληνικό παράδειγμα, του αδέκαστου κ. Σουφλιά…
400. 000 στρέμματα δόθηκαν στον Ν. Λαρίσης αεριτζίδικα-ανύπαρκτα, για να παίρνουν 96€ το στρέμα ετησίως όταν δεν τα καλλιεργούν γιατί λέει τα είχαν ως βαμβακοκαλλιέργειες πριν το 93…
Με δηλώσεις μαιμού επαναλαμβάνω παίρνουν οι κομματικοί φίλοι 40.000.000€ ετησίως, αυτοί γιατί να ξεσηκωθούν?

Focus Local          i-n new opportunities!!!
1/2/2011          Στρατηγική για την Τρίτη 1/2/2011
Διατηρούμε το 35% του χαρτοφυλακίου μας σε μετοχές μετά την ανοδική διάσπαση των 1540 μονάδων… ενώ η καθοδική του διάσπαση θα φέρει μείωσε σε 20% του ποσού των μετοχών μας.
Η ΕΤΕ παραμένει υποτιμημένη αξία, όσο βρίσκεται πάνω από 6,70 αρκούμαστε σε διακράτηση των  θέσεών μας που χάνουν τον χαρακτηρισμό κερδοσκοπικές.
Αναμένουμε πτωτικές τάσεις των ξένων αγορών και ευχόμαστε διαφοροποίηση της ελληνικής αγοράς...
Όσο θα είμαστε πάνω απ’ τον ΚΜΟ 200ημ (1566 μονάδες) η μακροπρόθεσμη τάση γίνεται θετική…   

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.      ποντάρουμε σε συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης … με αυξημένες θέσεις όσο διατηρούμαστε πάνω απ’ τις 1540 μονάδες… νέο ενδιαφέρον (trend is your friend)
2.      Τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών δόθηκαν στις 1570 μονάδες
3.      Η ποιότητα της ανοδικής αντίδρασης,,, χρειάζεται δρόμο ακόμη για να  προσφέρει ασφάλεια στην καθημερινή διακράτηση των τίτλων.
4.      ΤΕΝΕΡΓ  δείχνει τα δόντια της Strong Buy για trading, ενώ προσφέρεται
            και για συντηρητικούς με ΓΔ>=1540 μονάδες (ΑΥΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ) και χθες με +2,5% !!!! δίνει μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών και ενίσχυσης θέσεων !!!
5.      ΜΕΤΚΑ συνιστούμε διακράτηση θέσεων !
6.      ΕΥΔΑΠ διακράτηση θέσεων όσο ο ΓΔ>=1540 μονάδες
7.      ΦΡΛΚ υψηλοί όγκοι προδιαθέτουν για κάτι μεγάλο, ενώ έχασε δρόμο της ανοδικής κούρσας μπορεί να αναπληρώσει τα κέρδη του…
Προτείνουμε σταδιακές αγορές άμεσα με ΓΔ>=1540 μονάδες
8.      Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ δίνει δυνατές συγκινήσεις στη μεσαία κατηγορία…
9.      ΠΡΟΣΟΧΗ σε ΜΠΕΛΑ ΤΙΤΚ που διασπούν καθοδικά πρόσφατες στηρίξεις…


No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!