Monday, November 29, 2010

3/2/1830 London Protocol... το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος δημιουργείται... 30/11/2010 η επιμήμυνση χρέους πέτυχε…

                               30/11/2010           

Η επανάσταση άλλαξε το όνομα !!! του μηχανισμού εξουσίας… επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτε από τις δομές της εξουσίας σε τοπικό-επαρχιακό επίπεδο !!!
Στη μετεπαναστατική περίοδο, βοήθαγε η εισαγωγή ενός όρου «κράτος»  που η ονομαστική του ιδιότητα – φερετζές - κάλυπτε την ουσία ότι οι προύχοντες και καπεταναίοι –κοινωνική ελίτ- συνέχιζαν την ενοικίαση των φόρων και τον έλεγχο του φορολογικού μηχανισμού διατηρώντας την αστικοτσιφλίδικη νοοτροπία…
υπήρξε στενή συνεργασία με τους προεστούς και τους ανθρώπους που βασίζονται και εκπροσωπούν τη λογική των παραδοσιακών δομών της ελληνικής κοινωνίας… λόγω της συνοχής που υποσχόνταν… στην πολιτική και κοινωνική δομή του ελληνικού χώρου…  αντίθετα απ’ τα σύγχρονα δυτικά κοινωνικά θεσμικά όργανα-δίκτυα-ιδρύματα, τα οποία συνοψίζουν το «εθνικό κράτος»!!!
Στο βαθμό όμως που οι δυνάμεις της αγοράς και η κοινωνία των πολιτών απέχουν, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάβρωση των κοινωνικών θεσμικών, οργάνων-δικτύων-ιδρυμάτων με τελικό προϊόν το… «…φτηνής κατασκευής ελληνικό κράτος !!!»  Ακόμη και η εισαγωγή-εμφύτευση κάποιων θεσμών στην Ελλάδα, χάλαγε το προφίλ της ελληνικότητας και της «μεγάλης ιδέας»…
Η μετεπαναστατική πολιτική ζωή κατακερματίζει την εννοιολογική συνοχή προς ίδιον όφελος και ορισμένοι διεφθαρμένοι πολιτικοί με μια διεφθαρμένη κοινωνική μάζα, εμποδίζει διαχρονικά την Ελλάδα από την επίτευξη της θέσης που της αξίζει(?), με ακραίο κοινωνό αυτής της άποψης τον Ιωάννη Δραγούμη «… το έθνος και το κράτος βρίσκονται σ’ ένα διαρκή αγώνα, όπου η ένδοξη μοίρα του έθνους ελεύθερη και ανεξάρτητη από τις κακουχίες θάβεται απ’ το ελληνικό κράτος των Ελλήνων πολιτικών...»
Η διεθνής βιβλιογραφία βλέπει το σύγχρονο κράτος στην Ευρώπη (γεννιέται στην Γαλλική Επανάσταση και στη μεγάλη Reform Act το 1832 στην Αγγλία), και στην Ελλάδα που δεν καθορίζεται απ’ το έθνος αλλά από μηχανισμούς για τη διαχείριση της εξουσίας, να οδηγείται στις σημερινές καπιταλιστικές δημοκρατίες… των εμπορευματοκιβωτίων κατά τον A. Giddens. Το ίδιο ισχύει και για τον G. Poggi, όπου το κράτος μόντεμ εκφράζει τη θεσμοθέτηση της πολιτικής εξουσίας και μεταθέτει το πρόβλημα από τη μελέτη των θεσμικών οργάνων στις διαδικασίες μέσω των οποίων η πολιτική δύναμη έχει θεσμοθετηθεί. Έτσι, ξεφεύγει της προσοχής μας το θεσμικό επίπεδο και εστιάζουμε στην κλίμακα της δομής του και τον τρόπο άσκησής του.
Αυτός είναι ο τρόπος οργάνωσης & άσκησης της εξουσίας, που δρα ως οργανισμός που ελέγχει ή προσπαθεί να ελέγξει την επικράτεια και τον πληθυσμό.
Παρά την απαγόρευση της εκτέλεσης πλειστηριασμών από την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων και τις τοπικές αρχές, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 50 ετών η συμμετοχή τους αποτελούσε προνόμιο ex officio, που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε απ’ το Ελληνικό κράτος, πολιτικά και όχι, κάτι που συνεπάγεται μια πολιτική συνείδηση μακριά από την αντίληψη των πολιτών της Δυτικής Ευρώπης και μια πρακτική η οποία δεν έχει καμία σχέση με του σύγχρονου κράτους!
Και όμως οι δάσκαλοι σιώπησαν…
και όπως λέει ο Σολωμός ευτυχώς δεν πήγα σε Ελληνικό σχολείο !!!

Focus Local          i-n new opportunities!!!
30/11/2010      Στρατηγική για την Τρίτη 30/11/2010
Η σφαγή του Ηρώδη καλά κρατεί, ελπίζουμε ο νυμφίος που κυοφορείται να αξίζει τον κόπο.
Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές αλλά αντιστεκόμαστε στις αγορές με εξαίρεση σε εταιρείες που θα δώσουν ευκαιρίες …τοποθέτηση μετρητών μέχρι 5%.
Η ΕΤΕ χτυπήθηκε άσχημα σήμερα με ένα -8% κλείσιμο απ’ τα υψηλά της!!! Ίσως βαδίζει για τα 6 €, αλλά αξίζει πλέον της προσοχής μας !!!
Η αγορά παραμένει καθοδική και πιθανό το νέο χαμηλό της ΕΤΕ να βοηθήσει την αγορά να βρει τον εαυτό της σε χαμηλότερα επίπεδα για να δώσει μια τεχνική αντίδραση ως μάνα εξ’ ουρανού…

ΤΑΚΤΙΚΗ:
1.      Όταν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 1545 μονάδες θα ασχοληθούμε με το trading
2.      Όσο ο ΓΔ βρίσκεται κάτω των 1540 μονάδων μόνο μετρητά…
3.      Αν κρατήσει το επίπεδο των 1400 μονάδων θα αγοράσουμε επιθετικά ΕΤΕ για trading, όπως κάναμε και τις προηγούμενες δύο ημέρες και πουλήσαμε σήμερα στο άνοιγμα !!!
4.      Τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών ΑΡΓΟΥΝ…

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!