Monday, April 26, 2010

Όταν επικρατήσει ο πανικός, τότε η φάση είναι καλή για αγορά


27/4/2010 Οι επενδυτές που ποθούν το κέρδος και τον τίτλο του κερδοσκόπου δεν πρέπει να ενδιαφέρονται για το πως και το γιατί των κινήσεων των μετοχών.

Επιβάλεται ν’ αδιαφορούν γιατί κινδυνεύουν να εγκλωβισθούν σε θέσεις και απόψεις, αποκτώντας βέβαια τον τίτλο του χασοσκόπου

Από προσωπική εμπειρία 24 ετών και πολλαπλάσια των φίλων μου και δασκάλων (αυτοί και αν έχασαν) μπορώ να σας βεβαιώσω ότι όσο περισσότερο μιλάτε με τον χρηματιστή σας τόσο το χειρότερο για σας. Για όσους δεν πείθονται με αυτά που λέω μπορούν να συνεχίσουν να ενημερώνονται από επαγγελματίες της ...αποβλάκωσης

Η τάση που υπάρχει αυτή την στιγμή πλησιάζει σ’ ένα πυθμένα αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τον πάτο. Διαδοχικά μπορεί να πουλάνε για χίλιους λόγους, αργότερα γιατί πουλάνε άλλοι, μετά λόγω πανικού και το κυριότερο που αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει και εδώ η αποχώρηση των ξένων funds που λόγω εσωτερικών κανονισμών τους απαγορεύεται να επενδύουν σε χώρες που προσκυνάνε το ΔΝΤ κλπ κλπ

Η Κερδοσκοπία είναι μία "Καλή Τέχνη" Dickson G. Watts, "Speculation as a Fine Art"

γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1870 απ έναν από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους.

Η κερδοσκοπία πάντα προϋποθέτει πνευματική προσπάθεια και συχνά περιορίζεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με εξαιρετικά μεγάλη αβεβαιότητα.

Τα βασικά ποιοτικά στοιχεία ενός κερδοσκόπου είναι ο ΚΑΦΕΣ:

Κρίση, Αυτοπεποίθηση, Φάρρος, Ευελιξία, Σωφροσύνη.

1) Η αδύναμη φάση της αγοράς, είναι καλή για πωλήσεις γιατίγίνεται συνήθως πτωτική.

Όταν η αγορά ξεφύγει από τη φάση της αδυναμίας και γίνει πτωτική και στη συνέχεια επικρατήσει ο πανικός, τότε η φάση είναι καλή για αγορά. Αντίθετα, όταν η σταθερή αγορά γίνει ανοδική, τότε ενδείκνυνται πωλήσεις.
2) Η αγορά μετοχών μετά από μεγάλη πτώση απαιτεί γερά νεύρα και οικονομική άνεση. Συνήθως η αγορά υποχωρεί κι άλλο και μπορεί να σε καταστρέψει.

3) Καλύτερα υψηλότερο μέσο κόστος κτήσης σε ανοδική αγορά παρά χαμηλότερο σε πτωτική αγορά. Αυτό είναι αντίθετο με την επικρατούσα τάση που είναι 80% λάθος.

4) Όταν έχεις αμφιβολίες για την εξέλιξη της αγοράς, μείωσε μέρος της θέσης σου.

5) Ποτέ μην αντιστρέφεις πλήρως τη θέση σου με μια κίνηση.
6) Κόβεις τις ζημιές και αφήνεις τα κέρδη να τρέχουν.

Focus Local i-n new opportunities!!!

27/4/2010 Στρατηγική για την Τρίτη 27/4/2010

«Η αγορά διάλεξε τον δρόμο της άτακτης οπισθοχώρησης με επιτάχυνση του καθοδικού ρεύματος προς τα επίπεδα των 1800 μονάδων!!!» λέγαμε και σήμερα με λίγο πανικό ο ΓΔ έκλεισε σε νέα χαμηλά έτους, οριακά πάνω απ’ τις 1800 μονάδες την ώρα που οι κύριοι ευρωπαικοί και αμερικανικοί δείκτες σημείωναν νέα υψηλά έτους.

Τώρα το 1600 είναι δίπλα και λογικά αναμένουμε:

1. Σταθεροποίηση της αγοράς και έντονη ανοδική κίνηση έστω και ως αντίδραση, εντός της εβδομάδας. Όταν αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, θα αναλύσουμε την κίνηση αν είναι ή όχι ποιοτική και αν είναι θα αγοράσουμε στο πρώτο αγοραστικό σήμα.

2. Αυτοί που έχουν μετοχές είναι πλέον θεσμικοί

3. Υπάρχει και το ενδεχόμενο για ισχυρή ανοδική αντίδραση με ικανοποιητικά κέρδη σε μεσοβραχυχρόνιους επενδυτές, αρκεί η ανοδική αντίδραση να ξεκινήσει δυνατά. Οι γρήγοροι επενδυτές θα βρουν από σήμερα ευκαιρίες εισόδου στην αγορά (trading) για επιθετικές αγορές στο -4 έως -6% και πώληση στην πρώτη ανοδική συνεδρίαση... θα βγάλουν φρέσκα κέρδη (ανάλογα πάντα με το επενδυτικό προφίλ του επενδυτή).

4. Το θετικό της πτώσης είναι ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε υπερπωλημένα επίπεδα τιμών.

5. Τα αξιόπιστα σήματα αγοράς - long θέσεων - μετά τη μείωση των στόχων που είχαμε βρίσκονται σήμερα στις 2120 και 2220 μονάδες για αγορές σε ΑΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ...

6. Όταν θα γίνει αυτό –η διασπάση των 2120 μον.- τότε το αγοραστικό σήμα θα είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ με 72% πιθανοτήτες !!!

7. Αν ο ΓΔ αντιδράσει ανοδικά με τουλάχιστον +2% από το άνοιγμά του και με όγκους >= 200 εκ. θα αγοράσουμε το 30% το κεφαλαίου μας.

8. ΓΕΚ, ΕΛΠΕ, ΕΛΒΑ, ΕΥΡΩΒ, ΜΥΤΙΛ, ΣΙΔΕ, έδωσαν σήματα πωλήσεων.

9. ΕΤΕ 11,11 € από 28 € πριν ένα εξάμηνο ... Ιδανική περίπτωση για trading με αυστηρό stop loss με προμήθειες 3%

10. Το σημερινό χαμηλό του ΓΔ μετά από αποτυχημένη ανοδική αντίδραση, είναι πιθανόν να οδηγήσει με επιτάχυνση προς τις 1700 μον. Αν όμως γίνει αυτό με τέτοιο ρυθμό για μερικές εβδομάδες, μπορούμε να φύγουμε διακοπές από τώρα, αν γιατί οι ευκαιρίες είναι πάντα μεταφορικές.

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!