Thursday, April 08, 2010

Ποιός κρατάει το όπλο ρε παιδιά?





9/4/2010 δυσάρεστες αλήθειες? σκέψου να υπήρχε και αλήθεια!


Η εφεύρεση της τιτλοποίησης των επιτοκίων «swaps», καθώς και των πιστωτικών επιτοκίων «default swaps» αύξησε σημαντικά τον όγκο των συναλλαγών και τον τζόγο της πτώχευσης!!! Η βιομηχανία χρηματοδότησης έχει αιχμαλωτίσει αποτελεσματικά την κυβέρνησή μας, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, και φαίνεται ανήμπορη να ενεργήσει εναντίον τους... με πορδές αυγά δεν βάφεις.
Η ανάκαμψη θα αποτύχει αν δεν σπάσει η οικονομική ολιγαρχία αυτού του τόπου... Όλοι λίγο πολύ έχουμε βολευτεί στην απαξία του περιβάλλοντός μας, χωρίς να εκτιμούμε ότι το μπαλόνι είναι κοινό και διαδραστικό... ένας κύκλος ομαδικής τρέλλας που έχει καθηλώσει κάθε απαραίτητη μεταρρύθμιση. Η πραγματική κατάθλιψη, τώρα ξεκινά και ο αληθινός πλούτος του χρόνου τελειώνει. Στην πίστα πρέπει να χορέψουμε μόνοι... πίστωση τέλος. Είναι ένα παιχνίδι της μουσικής καρέκλας, και κάποιοι θα μείνουν όρθιοι... Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μέσα στις οικονομικές δυνατότητες αυτού του τόπου.

Αυτό που ουσιαστικά βρίσκεται σε κρίση είναι η πολιτική αλητεία του τόπου μαζί με τη συνδικαλιστική νομενκλατούρα των ηλιθίων.. Η πολιτική αλητεία που δεν διστάζει να κάνει τον επαίτη για την μείωση του δημοσίου χρέους.. Αυτά τα πολιτικά απόβλητα της οικοδόμησης ατομικών αυτοκρατοριών δημιούργησαν το βουνό του δημοσίου χρέους.

Η συντριβή έχει έχει πολλούς πατέρες...

Οι τοπικές τράπεζες, πιέζονται από την κυβέρνηση, για πιστώσεις στην ελίτ και στους κομματικά εξαρτώμενους. Ο υπερδανεισμός των κομματικών φουσκών τελειώνει πάντα άσχημα, είτε για ένα άτομο, είτε για μια εταιρεία, είτε για την ίδαι τη χώρα. Αυτό οδηγεί και τις τοπικές τράπεζες σε κατάρρευση... Όλο αυτό το κομματικοδίαιτο οικονομικό συνοθύλευμα φροντίζεται απ’ τα λαμόγια της παραπληροφόρησης, τα δελτία των 8 κλπ κλπ δώρα, μαύρα λεφτά, λέγε με μπόμπο, ολαλά, αλλά μοιραία οδηγεί σε επιδεινούμενη οικονομική παράλυση.

Δεν παντρεύτηκες εσύ στο four season...

Ούτε πήγες εκεί για Πάσχα!!! όπως ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπός μας με το γιουσουφάκι του...

Ούτε κάποιος τρελλός εργοδότης μας έχει προεξωφλήσει την εργασία μας για τα επόμενα 6 χρόνια όπως κάνουν διαχρονικά οι κλέφτες πολιτικοί που χρεώνουν το κράτος –ΕΜΑΣ- για να πάρουν την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματά τους...

Η κυβέρνηση κατά τον Παζολίνι έχει δύο προφανείς λύσεις στα όρια της λογικής

1. να σκωτώσει του συνταξιούχους

2. να απολύσει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους,

για να σταματήσει την οικονομική αιμορραγία,,,

Δυστυχώς η αλήθεια δεν είναι κάπου στη μέση, και πρέπει να συνοδευθεί απ’ την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και την δίκαιη και άμεση διανομή των υπολοίπων 27 δις του ΕΣΠΑ τώρα! Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών είναι κοινωνικό έγλημα, γιατί οδηγεί στην αύξηση της ανεργίας.

«...πόσα γαμημένα προγράμματα σταθερότητας θα γίνουν σ’ αυτή τη ρημαδοχώρα..»

με ρώτησε η περιπτερού απέναντι απ’ την Εμπορική Τράπεζα (την έκλεισε η Credit) στην αρχαία Ολυμπία (που πήγα το Πάσχα)... Με ροζιασμένα χέρια απορεί γιατί τώρα βγάζει 1,9€ από 2,55€ στην κούτα τα τσιγάρα και γιατί έχει την υποχρέωση τώρα να μεγαλώνει παιδί και εγγόνι λόγω ανεργίας του γιού της... που γύρισε πίσω (απ’ την Αθήνα...)
Όλα τα προγράμματα σταθερότητας αποτυχαίνουν γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει σκληρή απέναντι στους φίλους τους... επικρατούν ισχυροί ολιγαρχικοί μηχανισμοί για ίδιον όφελος και άσε τον μαλάκα να πληρώνει !!! Π.χ.

Στο ΤΤ μπορεί να σκεφθεί κανείς τι μείωση μισθών είχαμε??? 0,00% !!!!!

Σε άλλη μεγάλη κρατική υπηρεσία ??? ( υποσχέθηκα να κρατήσω το στόμα μου κλειστό).
Για διεθνείς επενδυτές ούτε κουβέντα, μόνο για αλβανούς μπορούμε να ελπίζουμε

Είναι οι μόνοι με ρευστότητα και διάθεση ρίσκου!!!

F in new opportunities!!!

9/4/2010 Στρατηγική για Παρασκευή 9/4/2010

Η αγορά διάλεξε τον δρόμο της άτακτης οπισθοχώρησης μ εεπιτάχυνση του καθοδικού ρεύματος προς τα επίπεδα των 1800 μονάδων!!!

Χθες επιτάχυνε την πτώση της σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις

Αυτό οδηγεί στα εξείς συμπεράσματα...

1. Η αγορά είναι ασταθής λόγω του κινδύνου χρεωκοπίας του Ελληνικού Δημοσίου και λόγω αδράνειας εφαρμογής των μέτρων που αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες εξυγίανσης, με αποτέλεσμα τα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών να πέφτουν σε παγίδες με κόστος 3 - 4% κάθε φορά. Ιστορικά, όταν αυτό κάποια στιγμή θα σταματήσει, θα αναδυθεί μια ισχυρή ανοδική τάση με κέρδη που θα καλύψουν κάθε προηγούμενη ζημιά, γι’ αυτό εμείς αγοράζουμε κάθε αγοραστικό σήμα.

2. Αυτοί που έχουν μετοχές δεν είναι φρόνιμο να πουλήσουν τώρα

3. Οι γρήγοροι επενδυτές θα βρουν από σήμερα ευκαιρίες εισόδου στην αγορά και με επιθετικές αγορές στο -4 έως -6% και πώληση στην πρώτη ανοδική συνεδρίαση... θα βγάλουν φρέσκα κέρδη (ανάλογα πάντα με το επενδυτικό προφίλ του επενδυτή).

4. Το θετικό της πτώσης είναι ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε υπερπωλημένα επίπεδα τιμών.

5. Τα αξιόπιστα σήματα αγοράς - long θέσεων - μετά τη μείωση των στόχων που είχαμε βρίσκονται σήμερα στις 2120 και 2220 μονάδες για αγορές σε ΑΝΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ...

6. Όταν θα γίνει αυτό –η διασπάση των 2120 μον.- τότε το αγοραστικό σήμα θα είναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ με 72% πιθανοτήτες !!!

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!