Sunday, April 11, 2010

Με 3,75% μέσο επιτόκιο αναμένουμε ισχυρή άνοδο του Χρηματιστηρίου τις επόμενες μέρες...

Η δυνατότητα δανειοδότησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, με συγκεκριμένους όρους, είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη και αναμένουμε ισχυρή άνοδο του Χρηματιστηρίου κατά τις επόμενες μέρες.

Το ΔΝΤ θα μας δανείσει τα 10-15 δις με επιτόκιο από 2,25% για τα πρώτα δις έως 2,85% για τα υπόλοιπα, δηλαδή περίπου 2,5% μέσο όρο. Αν υπολογίσουμε το 5% της ΕΕ τότε το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους για αυτό το δάνειο θα είναι 3,75% και λογικά δεν θα ξεπερνά - αν συνυπολογίσουμε και το 6,5% των προηγούμενων δανείων - κατά το 2010 το 4,50%, όσο ήταν και το 2009.

Με 3,75% μέσο επιτόκιο θα έχουμε καλύτερους όρους δανεισμού από Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Αυτό αποτελεί την καλύτερη θετική μακροπρόθεσμη εξέλιξη για την ελληνική οικονομία. Ο ασφυκτικόε έλεγχος που θα υποστεί η χώρα, είναι το καλύτερο σημείο της απόφασης.

Αναμένουμε από αύριο υποχώρηση των spreads. Η λογική λέει ότι, από το 4,0% που ήταν την Παρασκευή, θα πρέπει να πέσουν κοντά στο 2,40% διαμορφώνοντας ένα επιτόκιο κοντά στο 5,50%.

Η Κυβέρνηση κερδίζει έτσι την πίστωση χρόνου που ζητούσε... μέχρι ν’ αποφασίσει!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν φοβόμαστε την περίπτωση χρεοκοπίας, για ένα πρόσθετο λόγο,,, γιατί τώρα φοβήθηκαν όλοι οι έχοντες μετρητά,,, επί τις ουσίας ίδρωσαν απ’ το φόβο τους και αγόραζαν
cds με καπέλο και αξία 50.000€ για να καλύψουν το κάθε εκατομύριο μετρητών τους. Άρα αυτό και μόνο σηματοδοτούσε την κορύφωση. Αυτός που τον Σεπτέμβριο του 2008 χλεύαζε τις ιδέες μας για επικείμενη πτώχευση, τώρα πληρώνει τραπεζίτες και λαμόγια... για την ανασφάλειά του.

Καλή ευδαιμονία

Για την αντιγραφή

Αργύρης Ηλίας

No comments:

Post a Comment

i-ACT side of life !!! /// i-ACT side of creation !!!